Top Nero d'Avola met veel body en een heerlijke afdronk!
De belangrijkste blauwe kwaliteitsdruif op Sicilië is de nero d'Avola, ook wel calabrese genoemd. Het plaatsje Avola, waarnaar hij is vernoemd, ligt aan de zuidoostkust van het eiland, in de provincie Siracusa.
De omstandigheden voor de nero d'Avola druif in Sicilië zijn perfect, dan kun je wel proeven in deze krachtpatser. De druif heeft veel zon nodig en doet het erg goed in een warm en droog klimaat. Daarnaast levert de wijnmaker een indrukwekkende inspanning om een van de mooiste Nero d'Avola wijnen te produceren. De wijn rijpt 18 maanden op 225 liter vaten Frans Eiken en vervolgens 12 maanden op fles. Het bewaarpotentieel van de wijn is zeker 10 jaar.
Wijnen van nero d'Avola zijn vaak vol, geconcentreerd, tanninerijk, diep van kleur en kunnen goed rijpen. De aroma's van goede Nero d'Avola doen denken aan pruimen, kaneel en chocolade. Nero d'Avola is zeer geschikt voor vatrijping.
Wijnhuis: | Baglio del Cristo di Campobello |
Streek: | Sicilië, Agrigento |
Druif: | Nero d'Avola |
Smaak: | Elegant, rond, complex, tabak, zoethout, aromatische kruiden en peper, zwart fruit, bramen en zwarte kers. |
Serveertempratuur: | 18 graden |
Alcohol: | 14% |
Eten: | Pasta, rood vlees, kaas. |
In 2000 zijn de gebroeders Bonetta begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen. Fraaie uitmonstering.
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg