Top rosé uit de Toscane, een vleugje kruidigheid, zacht en open, veel rood fruit!! Kan zaker tippen aan de Provence kwaliteit.
Het lijkt niet zo voor de hand te liggen; Sangiovese gebruiken voor het maken van rosé. Veel mooie rode wijnen in Toscane/Chianti worden van deze druif geproduceerd. Van het lichtgekleurde sap wordt een rosé gemaakt, de overgebleven druiven kunnen alsnog tot een krachtige Chianti worden verwerkt omdat er meer druiven overblijven in de verhouding tot de hoeveelheid sap. De rosé van sangiovese is heerlijk fris en open van karakter is! Naast de sangiovese wordt er merlot sap (20%) toegevoegd.
Top rose, aanrader!!
Wijnhuis: | Barone Ricasoli |
Streek: | Toscana |
Druif: | Sangiovese, Merlot |
Smaak: | Droog, fruitig (aardbeien en bessen), een vleugje kruidigheid. Veel frisheid en mooie zuren, een lichte tinteling, smaakvol. |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Alcohol: | 13% |
Eten: | Heerlijke aperitiefwijn, perfecte wijn voor bij gegrilde zalm, salades, pasta. |
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg