Stevige chardonnay met aroma's van citrusvruchten, mango en vanille. De wijn heeft een mooie lange afdronk. Top chardonnay uit Sicilie.
Het bergachtige Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en beschikt over bijna 135.000 ha aan wijngaarden. Het is qua volume de belangrijkste wijnregio van Italië na Veneto. Sicilië ligt veel zuidelijker dan veel mensen denken, Warme winden uit Afrika kunnen voor een verzengende hitte zorgen. De natuurlijke voorwaarden voor wijnbouw zijn over het algemeen heel goed.
Lange tijd stond Sicilië bekend vanwege de productie van bulkwijnen. De omslag van kwantiteit naar kwaliteit begon eind jaren tachtig.
Wijnhuis: | Baglio del Cristo di Campobello |
Streek: | Sicilië, Agrigento |
Druif: | 100% Chardonnay |
Smaak: | Aroma’s van citrusfruit en bloemen. De wijn heeft een zweem van boter en tonen van vanille. |
Serveertempratuur: | 11 graden |
Alcohol: | 13% |
Eten: | Bij vis, wit vlees, maar zeker ook bij een kaasplankje. |
De wijn wordt van stalen tanks overgepompt naar eiken vaten. Rijping vindt plaats gedurende 2 tot 4 maanden met droesem en wekelijkse batonnage. Vervolgens rijpt de wijn 8 tot 12 maanden op fles. Het bewaarpotentieel is 3 tot 5 jaar. Deze wijn is perfect in balans en kent een lange afdronk.
In 2000 zijn de gebroeders Bonetta, eigenaren van het wijnhuis Baglio del Cristo di Campobello begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen.
Uw winkelwagen is momenteel leeg