Fris, levendig, verleidelijk met een touch van appel en peer, een aangenaam fijne mousse! Is het al vijf uur?
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. De wijn wordt gemaakt van de prosecco druif, ook wel Glera-druif genaamd. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots! Prosecco wordt voornamelijk geproduceerd middels de méthode charmat met een tweede vergisting op tank als Spumante.
Het gebied waar deze prosecco gemaakt wordt, met de onuitspreekbare naam "Cognegliano Valdobbiadene", heeft een DOCG status, wat staat voor de allerhoogste kwaliteit. Het is hier een uitbundig groene streek waar alles groeit en bloeit. Alleen de allerbeste druiven worden geselecteerd in de beste wijngaarden van de omgeving, de maximale opbrengt van de druiven is 13500 kg per hectare. Deze wijngaarden liggen veelal in de toppen van de bergen. De wijnmaker legt uit dat de wijngaarden profiteren van het perfecte klimaat dat de druiven nodig hebben.
Wijnhuis: | Bepin de Eto Societa Agricola |
Streek: | Veneto - San Pietro di Feletto |
Druif: | glera |
Smaak: | Zacht en aanhoudend mousserend, prettig zuurgehalte, mooi droog en fris. Aroma's van fruit o.a. citrus, appel, peer, perzik maar ook acacia. Perfect in balans. |
Serveertempratuur: | 8-10 graden |
Eten: | Ideale aperitiefwijn, prima begeleider van voorgerechten zoals salade, pasta, gerookte vis of wit vlees. |
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg