Mooie rosé spumante van top kwaliteit, heerlijk als aperitief en zorgt ervoor dat je smaakpapillen op scherp worden gezet.
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. De wijn wordt gemaakt van de prosecco druif, ook wel Glera-druif genaamd. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots! Deze rosé spumante wordt gemaakt van de incrocio manzoni druif en mag daarom geen prosecco worden genoemd, maar verder vindt de productie plaats volgens exact dezelfde methode. Deze rosé spumante is een heerlijke aperitief en zet de smaakpapillen op scherp. Eén van onze persoonlijke favorieten! De Brut is qua suikergehalte te vergelijken met een Champagne brut, maar omdat de wijn een fruitig karakter heeft , doe ie wat zachter aan.
Wijnhuis: | Bepin de Eto |
Streek: | Veneto, San Pietro di Feletto |
Druif: | Raboso en moscato d'Aburgo |
Smaak: | Droog, fruitig o.a. abrikoos, perzik, lychee en lange afdronk. Aroma's van rozenblaadjes |
Serveertempratuur: | 6-8 graden. |
Alcohol: | 12,5% |
Eten: | Spumante van grote klasse, geschikt als aperitief, heerlijk bij voorgerechten zoals salades en vis. Ideaal als feestelijke aperitief. |
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg