Vol, elegant, sappig, soepel, feelgood, comfort wine, solo maar ook aan tafel.
Barbera
Deze blauwe druif komen we in heel Italië tegen, maar vooral in Piemonte, Lombardije en Emilia-Romagna. In Piemonte vertegenwoordigt de barbera circa 50% van de totale aanplant en daarmee is hij kwantitatief gezien het belangrijkste druivenras van deze regio. De veelzijdigheid in wijnstijlen die van barbera te maken zijn, maakt dat barbera erg populair is en wijdverspreid. De barbera rijpt laat, ze beschikt over veel kleur, een van nature hoge zuurgraad en een vrij laag tanninegehalte. Doordat barbera zijn zuren ook behoudt als hij volledig rijp is, is hij ook geschikt voor streken met een warm klimaat.
Italië heeft op culinair vlak veel te bieden. Smaak is waar het om draait in dit uitzonderlijke land. Een regio waar je direct verliefd op wordt is Piemonte in het Noordwesten. Een onweerstane combinatie van wijn, gerecht en landschap kom je hier tegen. Pure en eerlijke gerechten begeleid door zuivere, authenthieke wijnen maken het de hemel op aarde. Verreweg de meeste wijnen worden geproduceerd door druiven die hier hun roots hebben. De barbera is het kleine broertje van nebbiolo en levert sappig-volle en goddelijk verleidelijke wijnen op met frisse zuren. Nebbiolo, de druif waar Barolo en Barberesco van worden gemaakt, heeft Piemonte als wijngebied wereldberoemd gemaakt.
In het dorpje Monferrato floreren de barbera en de dolcetto. De wijngaarden van Forteto della Luja liggen op ca. 500 meter hoogte, en behoren tot de hoogste van de regio. Deze hoogte komt terug in de elegantie en frisheid van de rode wijn.
Wijnhuis: | Forteto della Luja |
Streek: | Piemonte - Monferrato |
Druif: | 80 % Barbera en 20% pinot noir |
Smaak: | Elegant en vol, veel rood fruit o.a. kers, kruidig en een vleugje vanille. Aroma's van drop en laurier |
Serveertemperatuur: | 16 graden |
Alcohol: | 14,5% |
Eten: | Solo, maar ook bij stoofpotjes, lam en rood vlees |
5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Uw winkelwagen is momenteel leeg