Prosecco van de allerbeste kwaliteit! Feestelijk aperitief bij sjiek diner.
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. De wijn wordt gemaakt van de prosecco druif, ook wel Glera-druif genaamd. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots!
Het gebied waar deze prosecco gemaakt wordt, met de onuitspreekbare naam "Cognegliano Valdobbiadene", heeft een DOCG status, wat staat voor de allerhoogste kwaliteit. Het is hier een uitbundig groene streek waar alles groeit en bloeit. Alleen de allerbeste druiven worden geselecteerd in de beste wijngaarden van de omgeving, de maximale opbrengt van de druiven is 13500 kg per hectare. Deze liggen veelal in de toppen van de bergen. De wijnmaker legt uit dat de wijngaarden profiteren van het perfecte klimaat dat de druiven nodig hebben.
Wijnhuis: | Marchioriwines |
Streek: | Veneto, Valdobbiadene |
Druif: | Glera 85%, 15% Verdiso, Bianchetta, Perera and Glera Lunga |
Smaak: | Fijne mousserend, fruitig met name wit fruit. Kruidige droge afdronk. |
Serveertempratuur: | 5-8 graden |
Alcohol: | 11,5% |
Eten: | Ideale aperitiefwijn, voorgerechten, salade, gerookte vis of wit vlees. Kan ook goed bij kaas! |
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg