Dartelende kersjes en bosfruit, mooie zuren en dan is er die zijdezachte lange afdronk! Top Valpolicella van een superieure producent.
Leonilde Pieropan werd meermaals voor gek verklaard om zijn manier van wijnmaken. Nu 50 oogstjaren verder, heeft de inmiddels bejubelde Leonildo zijn bedrijf doorgegeven aan zijn zoons, Dario en Andrea. Sinds 1880 is het befaamde familiebedrijf Pieropan gevestigd in het Soave Classico DOC gebied in Noord Italië. Het bedrijf heeft het maken van "fine wines" altijd nagestreefd. Geen massaproductie, ook al was de vraag naar Soave nog zo groot, maar eerlijke wijnen met persoonlijkheid, karakter en ziel. En dat betekende lagere opbrengsten in de wijngaard en rijp geplukt fruit. De Soave Classico, met als druiven de garganega en de trebbiano, is de basis soave van het huis. De Ruberpan is een mooie Valpolicella Ripasso Superiore van deze superieure producent.
Wijnhuis: | Pieropan |
Streek: | Veneto |
Druif: | Corvina Veronese, rondinella, corvinone en croatina Veronese en 5% traditionele valpolicella druiven |
Smaak: | Aromatische wijn met een expressief boeket vol rijp fruit (peer, perzik) en een subtiele houttoets. Mooi complex en rijk, fruit en mineraliteit en zuren gaan perfect samen. Perfect in balans. |
Serveertempratuur: | 14 - 15 graden |
Alcohol: | 13,5% |
Eten: | Lekker bij antipasti, stevige pastagerechten, gegrild vlees en gevogelte. |
De druiven worden handmatig geoogst, de wijngaarden liggen hoog en de klei- en kalkbodems zijn geven mooie resultaten. De vergisting duurt circa 12 dagen, dagelijks vindt er remontage plaats. De wijn rijpt 30 maanden op grote vaten en barriques en rijpt vervolgens verder op de fles.
De naam Ruberpan verwijst naar het Latijnse woord "Ruber" dat robijnrood betekent en "pan" van de familie Pieropan.
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg