Vier een leuk feestje met deze frisse en fruitige allemansvriend!
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. De wijn wordt gemaakt van de prosecco druif, ook wel Glera-druif genaamd. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots!
De prosecco is gemaakt van de glera druif, de basis van alle kwaliteitsprosecco's en krijgt zijn koolzuurbelletjes met de charmatmethode, door het vasthouden van de koolzuur op grote tanks en vervolgens de wijn te bottelen.
Wijnhuis: | Biscardo |
Streek: | Veneto |
Druif: | glera |
Smaak: | Zacht en aanhoudend mousserend, prettig zuurgehalte, een rinsfrisse smaak, zacht en mild, appel. Mooi droog. Aroma's van wit fruit, bloemen, peer. |
Serveertempratuur: | 8-10 graden |
Eten: | Ideale aperitiefwijn, prima begeleider van salades of andere lichte voorgerechten. |
Uw winkelwagen is momenteel leeg