Karaktervolle wijn, zacht, boeiend en complex! Van topwijnhuis Pieropan waar klassieke Soaves van het allerhoogste niveau worden gemaakt.
Soave Classico La Rocca
Leonilde Pieropan werd meermaals voor gek verklaard om zijn manier van wijnmaken. Nu 50 oogstjaren verder, heeft de inmiddels bejubelde Leonildo zijn bedrijf doorgegeven aan zijn zoons, Dario en Andrea. Sinds 1880 is het befaamde familiebedrijf Pieropan gevestigd in het Soave Classico DOC gebied in Noord Italië. Het bedrijf heeft het maken van "fine wines" altijd nagestreefd. Geen massaproductie, ook al was de vraag naar Soave nog zo groot, maar eerlijke wijnen met persoonlijkheid, karakter en ziel. En dat betekende lagere opbrengsten in de wijngaard en rijp geplukt fruit. De Soave Classico, met als druiven de garganega en de trebbiano, is de basis soave van het huis. Deze La Rocca is de topcru van het huis.
Wijnhuis: | Pieropan |
Streek: | Veneto |
Druif: | Garganega |
Smaak: | Aromatische wijn met een expressief boeket vol rijp fruit (peer, perzik) en een subtiele houttoets. Mooi complex en rijk, fruit en mineraliteit en zuren gaan perfect samen. Perfect in balans. |
Serveertempratuur: | 12 tot 14 graden |
Alcohol: | 13% |
Eten: | Ideale begeleider van vis en schaaldieren (zeekreeft, krab), maar ook bij wit vlees, konijn en kip. |
De garganega druiven worden laat geoogst om een optimale rijpingsgraad te verkrijgen. Na een zachte persing en een korte maceratie op de schil fermenteert de wijn in roestvrijstalen tanks onder gecontrolleerde temperatuur van 20 graden. De jonge wijn ontwikkelt zich vervolgens verder op hout. 60% van de wijn blijft in 500 liter vaten, de rest in grote vaten van 2000 liter. Na het assembleren en bottelen rust de wijn nog 4 maanden op de fles.
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg