Champagne stijl uit Italië! Knettervers rood fruit in deze vriendelijke rosé met body. Door zijn fruitige stijl, goede structuur en milde mousse is eigenlijk heel vaak best erg lekker. Aperitief, lunch, maar ook als natafelrosé.
Het bergachtige Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en beschikt over bijna 135.000 ha aan wijngaarden. Het is qua volume de belangrijkste wijnregio van Italië na Veneto. Sicilië ligt veel zuidelijker dan veel mensen denken, Warme winden uit Afrika kunnen voor een verzengende hitte zorgen. De natuurlijke voorwaarden voor wijnbouw zijn over het algemeen heel goed.
Lange tijd stond Sicilië bekend vanwege de productie van bulkwijnen. De omslag van kwantiteit naar kwaliteit begon eind jaren tachtig.
Wijnhuis: | Baglio del Cristo di Campobello |
Streek: | Sicilië, Agrigento |
Druif: | 100% Nero d'Avola |
Smaak: | Delicate aroma's van bloemen en rood fruit. Fris en floraal |
Serveertempratuur: | 6 - 8 graden |
Alcohol: | 12% |
Eten: | Aperitief, lunch, maar ook bij lichte, witte kaas, natafelwijn |
De wijn heeft 36 maanden sur lie gerijpt, Metodo Classico.
In 2000 zijn de gebroeders Bonetta, eigenaren van het wijnhuis Baglio del Cristo di Campobello begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen.
Uw winkelwagen is momenteel leeg